In gesprek met Ruth

In de serie Talking Perspectives vragen we IT-trainees om hun ervaring met RISE te delen. Vanuit welk perspectief beleven zij het traineeship? Om het antwoord te krijgen op die vraag is IT-Trainee Ruth vandaag aan het woord.

Hoe zijn IT & persoonlijke ontwikkeling in balans voor jou binnen RISE?

Naast het werken IT skills wordt er veel aandacht gegeven aan persoonlijke ontwikkeling. Je kan geen succesvolle carrièreswitch maken zonder ook aan jezelf te werken. RISE geeft genoeg handvatten mee om aan jezelf te werken. 

Ik heb echt naar mijzelf leren kijken en mijn eigen sterke en minder sterke punten beter in kaart weten te brengen. Binnen het traineeship is er veel afwisseling, iedere lesdag brengt weer iets nieuws!

Diversiteit is binnen RISE works een belangrijke waarde: hoe heb jij hier je steentje aan bij kunnen dragen?

Ik ben in Nederland geboren en getogen, in het verre oosten (lees Twente). Het RISE traineeship is opgericht om meer vrouwen in de IT te krijgen, om zo dus een steentje bij te dragen aan meer diversiteit binnen de sector. 

Hieraan starten is dus al stap één naar meer diversiteit! Ik ben een vrouw met de juiste ambitie om de stap naar IT te maken en dit samen met RISE tot een succes te brengen.

Ik heb veel van de wereld gezien, op meerdere plekken gewoond en kijk nu met een open blik naar de mensen om mij heen. Met mijn unieke achtergrond en ervaring hoop ik binnen de IT het verschil te kunnen maken.

Hoe bereid jij jezelf goed voor (of wordt je voorbereid) om straks goed te kunnen starten bij een servicedesk?

De trainingen geven je een hele goede basis voor als je straks start op een IT-servicedesk. Daarnaast krijg je ook hele handige tools om zelf verder te leren.

Als persoon ben ik erg nieuwsgierig en leer ik graag nieuwe dingen. Ik zoek dan ook vaak ook zelf dingen uit en maak veel gebruik van Microsoft Learn. Ik krijg heel veel energie van uit uitvogelen van vraagstukken en weet zeker dat ik dit straks ook goed kan toepassen op de servicedesk. 

Kun je vertellen hoe de sfeer binnen RISE is?

De sfeer is super gezellig en de trainingen maken het ook leuk. Iedereen zit in het zelfde schuitje; we zijn allemaal aan iets nieuws begonnen. 

Tot slot, wat zijn je toekomstplannen?

Ik wil graag carrière maken in de IT, maar welke kant ik op wil gaan weet ik nog niet helemaal. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden en helpt RISE ook om die keuze wat makkelijker te maken voor mij.