Het verhaal van Ken

‘’Gedurende de twee trainingsweken heb ik een half kladblok vol geschreven! Dat had ik dus niet verwacht. De trainingen waren echt heel erg waardevol! Ik heb alles daarna wel 5 tot 10x doorgelezen op eigen tempo, zoveel informatie, zo waardevol, dat is geweldig.’’.

Ken Asakura is voordat hij startte aan het traineeship 10 jaar actief geweest in de horeca. IT is altijd een van zijn passies geweest, zo was hij binnen zijn familie ook altijd de go-to persoon als het gaat om IT-gerelateerde problemen.

Hoe leuk horeca ook is, het begon toch te kriebelen en begin dit jaar heeft hij de stap gemaakt richting IT. ‘’De twee trainingsweken voelde voor mij als een lekkere, warme wervelwind! Elke dag een nieuw thema, uitgedaagd worden en dat samen met 9 andere deelnemers. Wij hadden echt een hele leuke klas, met drie heren en 7 dames. Dit was een hele leuke verdeling en ook anders dan het typische beeld dat IT alleen maar mannen is’’.

Naast dat we bezig zijn geweest met de hardskills, de techniek, ga je ook echt bezig met jou als persoon. Wie ben je? Wat is je kracht? En hoe ga je jezelf ontwikkelen? Hier krijg je allemaal tools voor aangereikt welke je de rest van je carrière kunt gebruiken.

De twee weken hebben me heel goed voorbereid om daadwerkelijk aan de slag te gaan als IT helpdeskmedewerker en om mij vanaf daar steeds verder te ontwikkelen. Op mijn eerste opdracht heb ik mijn kladblok er meerdere keren bij gepakt, want: ‘’Ja! Dit heb ik geleerd, dit ben ik eerder tegenkomen, hoe ging dat ook al weer? Tijdens mijn pauze nam ik alles nog een keer door en kon het dus direct toepassen op de werkvloer..’’

Twijfel jij er aan om aan iets nieuws te beginnen richting IT en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op en wie weet kunnen wij je helpen aan een nieuwe toekomst als IT’er!