Ervaring werken met een trainee

In de serie: Talking Perspectives vragen we klanten om hun ervaring met RISE te delen. Vandaag Erick van Rossum, manager ICT Operations bij Intratuin aan het woord.

Hoe ervaar je de samenwerking?

Die ervaar ik als heel prettig. Wij werken op verschillende manieren samen, van inhuur tot 1e lijn tot nu ook het werken met een trainee. Dit is wel nieuw voor ons.

Alles is bespreekbaar, het contact is goed en er word snel geschakeld wat heel prettig is.

Hoe ervaar je Gina als trainee?

Het werken met een trainee is dus nieuw voor ons. Aan het begin was het dan ook even aftasten van: hoe gaan we het doen , wat kunnen we verwachten vanuit de opleiding, hoe zijn de mensen al klaar gestoomd.

Gina had 0 ervaring, wel affiniteit met IT. Ze heeft hiervoor bij de landmacht gewerkt, kwam daar in aanmerking met IT en heeft dit daar als prettig en leuk ervaren en dacht toen: hier wil ik in verder.

Dat zie je ook goed, ze is heel gedreven, open, benaderbaar en past goed in het team. Dat vind ik heel belangrijk.

Ze is niet bang om op dingen af te stappen, stelt de juiste vragen om helder te krijgen wat er aan de hand is en gaat dan de boer om op het geregeld te krijgen. Ja, ik heb dit als heel positief ervaren.

Onze missie: meer vrouwen in IT. Hoe sta je hier tegenover?

Dit is een hele mooie ontwikkeling. De IT wereld is natuurlijk een mannenwereld. Een combinatie is heel goed voor de teamdynamiek.  Een vrouw kijkt ook weer anders naar bepaalde zaken, die diversiteit is heel prettig.

Voordeel van het werken met een trainee?

Gevoelsmatig zijn de trainees meer gedreven. Dat is ook niet heel gek, als je als vrouw bewust kiest om je om te scholen dan wil je dat heel graag. Dan ben je meet gedreven dan iemand die een gehele opleiding heeft afgerond en al werkzaam is. Dan vlakt die gedrevenheid eerder af.

Hoe zie jij het groeipad van Gina?

Ze is gestart op de 1e lijn en een logische stap zou zijn doorstromen naar 2e of 3e lijn of naar een specifieke applicatie.

Nu is ze nog zoekende, maar eerste stap waarschijnlijk 2e lijn. Een dubbel rol. Dan is het vervolgens aan haar om te kijken welke kant ze op wil.

Zou je het andere klanten aanraden om met RISE samen te werken?

Ik zou het zeker aanraden. Ik ben zeer tevreden, en zoals jullie het oppakken met de trainees is gewoon heel prettig. Zeker doen!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem snel contact op!

info@riseworks.nl of bel naar: +31 88 536 3700