Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van Yasmin, Eridulcia, Rodney en Ruth.

IT trainee neomax academy

Vanaf moment één was mij duidelijk dat het twee hele leuke trainingsweken zouden gaan worden. Samen met je mede-trainees, field coaches en trainers deel je over je werk en privé, uiteraard gaat dit zo ver als je zelf wil. Iedereen is gemotiveerd, de keuze tot een switch heb je namelijk helemaal zelf gemaakt. Dat maakt de sfeer binnen RISE onwijs positief.

Naast dat ik veel IT gerelateerde zaken heb geleerd, zoals: Microsoft 365, Windows 10 en ITIL zijn we aan de slag gegaan met een groot stuk persoonlijke ontwikkeling. Door middel van communicatietraining, intake training, time management e.d. leer ik dus ook op persoonlijk vlak veel over mezelf en om op een kritische manier naar mezelf te kijken. Want het kan altijd beter, makkelijker, of leuker, maar ook mijn sterke punten zijn hierin erg naar voren gekomen voor mezelf. Hierdoor kan ik mij op werk en privé nog beter presenteren en goed in mijn vel zitten.

Inmiddels heb ik mijn ITIL 4 examen gehaald, wat goed van pas zal komen bij toekomstige opdrachten. Nu ben ik bezig met het Azure fundamentals examen en kijk ik er naar uit om mijn opgedane kennis toe te passen in de praktijk.
Mijn toekomstplannen? Op korte termijn om zo goed mogelijk mijn rol binnen IT support te leren en uit te oefenen. Op langere termijn, zeg over vijf jaar, wil ik in teamverband mooie service kunnen bieden. Ook hoop ik tegen die tijd anderen (bijv. starters/nieuwe collega’s) te kunnen begeleiden en helpen met de kennis en ervaring die ik tot dan heb opgedaan.

IT trainee neomax academy

De variatie van het programma is voor mij perfect. Het is een hele prettige afwisseling tussen IT en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor is het gemakkelijker om je focus erbij te houden.

De sfeer in de academy is een hele warme, gezellige, hechte en veilige sfeer. Iedereen kan zichzelf zijn. We hebben allemaal verschillende ideeën, karakters, achtergronden en komaf, maar wij behandelen elkaar met respect. Je leert van elkaar en je hebt ook plezier met elkaar. Iedereen die in de groep bij mij zat had een ding gemeen en dat is het maken van een carrière switch. Dit bracht ons dichter bij elkaar.

Ik ben voor mijn gevoel goed voorbereid op het werk op de servicedesk, mijn tips zijn ook: let goed op tijdens de trainingen, stel vragen en verdiep je in alle theorie. Daarnaast heb ik veel meegeschreven, hierdoor blijft de informatie goed hangen en kan ik dit straks allemaal erbij pakken als ik werkzaam ben op de servicedesk.

IT trainee neomax academy

De communicatietraining in combinatie met de Windows 10/Office 365 lessen hebben mij een goed inzicht gegeven in wat ik straks kan verwachten (+ wat er van mij wordt verwacht) op een IT-servicedesk.

De positieve sfeer binnen de community spreekt mij enorm aan. Doordat je allemaal in hetzelfde schuitje zit, brengt dit je automatisch dichter bij elkaar.

IT trainee neomax academy

Naast het werken aan de IT skills, werk ik binnen RISE ook aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Je kan geen succesvolle carrièreswitch maken zonder ook aan jezelf te werken. RISE geeft genoeg handvatten mee om aan jezelf te werken. Ik heb echt naar mezelf leren kijken en mijn eigen sterke en minder sterke punten beter in kaart weten te brengen.

De trainingen geven je een hele goede basis voor als je straks start op een IT-servicedesk. Daarnaast krijg je ook hele handige tools om verder zelf te leren. Zelf ben ik erg nieuwsgierig en leer graag nieuwe dingen, dus ik zoek vaak ook zelf dingen uit en maak veel gebruik van Microsoft Learn.
Ik wil graag carrière maken in de IT, welke kant ik ook ga weet ik nog niet helemaal. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden en helpt RISE ook om die keuze wat makkelijker te maken voor mij.